Ingrediente:
-3 kg de ardei kapia copţi, curăţaţi
de coji şi cotoare şi cântăriţi
-500 ml de otet de 9 grade
-3 linguri de miere
-2 linguriţe cu vârf de boabe de muştar
-câteva foi de dafin
-2 linguriţe de boabe de piper
-6 tablete de aspirină
Preparare:
Ardeii kapia
copţi,
se curăţă
deasupra unui castron pentru a nu se pierde zeama pe care o lasă.
Li se scot cu
grijă cotoareleşi seminţele, se cântăresc şi se pun în castron. Într-un vas se fierb în
clocot 2 minute zeama lăsată de ardei, care în prealabil a fost strecurată pentru a îndepărta toate seminţele,
oţetul, mierea şi condimentele.
se umplu borcanele cu zeama răcorită, se astupă cu capacele, se întorc de câteva ori cu fundul în sus pentru ca să nu rămână goluri de aer
şi se aşează între pături pentru a se steriliza.
Când s-au răcit se aşează în cămară.
cind ti e foame i mananci asa e bravo
RăspundețiȘtergere