Ingrediente: 1 kg de merişoare,
200 g fructoză,
un plic Gelfix 3 în 1.
Preparare:
Merişoarele
se spală şi se aleg îndepărtând codiţele, frunzuliţele precum şi eventualele fructe stricate, verzi sau uscate, operaţie destul de migăloasă.
Fructoza se amestecă cu Gelfix-ul apoi cu fructele.
Se lasă la temperatura camerei circa 2 ore pentru a lăsa zeamă, timp în care se amestecă ocazional. Se pune cratiţa pe foc iute, amestecând din cand în când, până începe să fiarbă.
Dacă este cazul, se spumuieşte, ca orice dulceaţă. Se fierbe aproximativ 5 minute la foc potrivit,
după care se pune fierbinte în borcanele sterilizate dinainte, se pun capacele şi se aşează borcanele pe capac şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Când gemul este rece, se aşează borcanele în poziţia normală şi se depozitează în cămară.
Cat imi place.. Din pacate n-am mai mancat de ceva vreme.. da cu zahar mult;).. si nici n-am vazut prin piata merisoare.. O zi frumoasa
RăspundețiȘtergeree super de buna !
RăspundețiȘtergereBuna ziua !!! Ziua de astazi sa-ti aduca ganduri bune,sentimente curate,fericire si multa iubire in suflet, sa ai o toamna frumoasa si bogata. Weekend placut si relaxant !