300 g piept de pui tocat
O ceapă
Un morcov
Un păstârnac
O bucată de țelină (rădăcină)
2 legături de lobodă roșie
O legătură de ceapă verde
O legătură de pătrunjel verde
O legătură de leuștean
½ ceșcuță cu orez
250 ml borș (sau după gust)
Sare după gust
Preparare:
Se pun la fiert 2 l de apă. Rădăcinoasele și ceapa uscată
se toacă mărunt (eu le-am tocat cu tocătorul electric).
Când apa fierbe se
adaugă rădăcinoasele tocate. Din carnea tocată se modelează perișoare de
mărimea unei nuci.
Se dă focul mai mic (ca supa să nu clocotească)
și se adaugă
perișoarele. Apoi orezul. Se lasă să fiarbă.
Ceapa verde se taie bastonașe.
Loboda
se spală frunză cu frunză și se taie fâșii.
Când perișoarele sunt aproape fierte
se adaugă ceapa și loboda precum și borșul fiert separat.
Se adaugă pătrunjel
tocat
și se potrivește de sare și de borș, dacă mai trebuie. Se ia oala de pe
foc și se adaugă leușteanul. Se acoperă oala cu capac, se lasă 10 minute după
care se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu