O dorada (350 g)
4-5 căței de usturoi
O legătură de pătrunjel
½ de lămâie
2-3 linguri de ulei
½ gogoșar la oțet
Sare și piper după gust
Preparare:
Dorada este curățată de solzi, branhii și intestine și se
spală foarte bine.
I se taie aripioarele, eventual și coada, se unge cu ulei pe dinafară cât și înăuntru și
se presară cu sare și piper. Se lasă la temperatura camerei minim o jumătate de
oră. Se încinge grătarul și se pune dorada la fript.
Se lasă până când, dacă
mișcăm grătarul peștele se desprinde ușor, apoi se întoarce pe partea cealaltă
și se lasă tot până când se desprinde ușor. Între timp se prepară sosul. Usturoiul
se curăță și se pune într-un mojar sau blender.
Se adaugă sare mare și se și se
face un mujdei. Se adaugă pătrunjelul tocat fin, o lingură de ulei și zeama de
lămâie după gust și se amestecă bine, până se obține o pastă. La sfârșit se
adaugă gogoșarul tăiat cubulețe.
Se servește cu mămăligă caldă. Este un pește
delicios, cu carnea albă și suculentă
și ce este cel mai important, nu are oase
multe. Doar șira spinării și atât!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu