Carne de ied (gât, coaste, etc)
O ceapă uscată și 2-3 verzi
Un morcov
Un păstârnac
2-3 roșii
O lingură cu orez
O legătură de ștevie
Pătrunjel și leuștean verde
¼ litru de borș (sau după gust)
Sare după gust
Preparare:
Se pune apa (2 litri) la fiert. Spre deosebire de alte
feluri de ciorbe sau borșuri cu carne unde carnea se pune la fiert în apă rece,
carnea de ied
se pune la fiert în apă clocotită.
Se adaugă o linguriță cu sare
și se ia spuma formată. Rădăcinoasele (ceapa,
morcovul, păstârnacul) se toacă mărunt (eu am folosit tocătorul electric).
Se adaugă
în supă. Roșiile se curăță de coajă și se toacă.
Se adaugă și acestea în supă.
Apoi
o lingură cu orez.
Când carnea și roșiile sunt aproape fierte se adaugă borșul.
Când a fiert se adaugă ceapa verde, tăiată bastonașe,
ștevia spălată frunză cu
frunză și tăiată fâșii
și pătrunjelul verde tocat.
Se lasă să dea câteva
clocote,
se potrivește de sare și borș (dacă se dorește mai acru), se adaugă leușteanul tocat și
se oprește focul. Se acoperă oala cu capac și se servește după câteva minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu