Cumpărasem din piață mai multă ceapă verde, pe care nu am
reușit să o consum și cam începuse să se vestejească, așa că am hotărât să fac
stufat. Nu aveam și usturoi verde deci l-am înlocuit și pe acesta cu ceva praz
și câțiva căței de usturoi uscat. În final, ce mi-a ieșit nu prea a fost
stufat, dar a fost o mâncărică foarte gustoasă. Au mers foarte bine lângă ea și
niște cartofi natur.
Ingrediente:
2 bucăți limbă de porc
2 linguri cu ulei
O ceapă uscată
O legătură de ceapă verde
Un fir de praz nu prea gros
2 linguri pastă de roșii
3-4 căței de usturoi
Mărar verde
Sare și piper după gust
Facultativ: câțiva cartofi
Preparare:
Limbile de porc se fierb în apă cu sare
apoi se curăță ca
aici și se taie bucăți potrivite.
Ceapa uscată se taie mărunt iar prazul în bucăți
lungi de 2-3 cm.
Se pun în cratița în care s-au pus 2 linguri cu ulei la încins
și se adaugă o linguriță cu sare. Se călesc puțin până încep să se înmoaie.
Ceapa verde se taie bucăți lungi de 2-3 cm.
Se adaugă
peste ceapa și prazul călite.
Se amestecă puțin și se adaugă pasta de roșii.
Se
lasă să fiarbă la foc mic, cu oala acoperită. Se adaugă bucățile de limbă,
cățeii de usturoi tocați
și dacă mai este necesar, câteva linguri cu supa în
care au fiert bucățile de limbă. Se potrivește de sare și piper, se adaugă
mărarul tocat
se oprește focul și se acoperă cratița cu capac. Se lasă 10
minute după care se poate servi ca atare
sau cu cartofi fierți în coajă și
presărați cu mărar tocat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu