Ingrediente:
O ceșcuță cu linte, de preferat roșie
Un morcov
2 ceșcuțe cu supă
2 linguri cu alune de pădure prăjite
O lingură cu ulei de măsline
Câteva crenguțe cu cimbru
O ceapă mică, de preferat roșie
Câteva fire de pătrunjel verde (în rețeta originală era busuioc,
dar mie nu-mi place)
Sare și piper după gust
Preparare:
Lintea (eu nu am
avut roșie și am pus verde, care este mai tare, nu se transformă în pastă) se
clătește sub jet de apă, se scurge într-o strecurătoare, se adaugă morcovul
tăiat felii subțiri, cimbrul și supa și se pune la foc potrivit pentru vreo 20
de minute sau până s-a absorbit toată supa. Se ia de pe foc și se lasă să se
răcescă, după care se pune cu o lingură de ulei într-un blender și se amestecă. Alunele se
sfărâmă grosier. Se pun peste linte. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă și
aceasta peste linte. Se toacă pătrunjelul, nu prea mărunt, se potrivește de
sare și piper.
Se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită.
Este un aperitiv cu un gust fin, deosebit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu