Aceasta este una dintre cele mai bune tarte pe care le-am pregătit și mancat.
Este un
pic cam scumpă din cauza migdaleleor, dar merită să fie încercată. Rețeta am
găsit-o pe blogul Simonei
care spune că a luat rețeta din această
carte:
Eu am
adus mici modificări rețetei, dar așa cum am mai spus, rezultatul a fost mi-nu-nat!
Ingrediente:
Pentru blat:
Coaja
rasă de la o lămâie (am pus limetă)
100
g zahăr pudră
350
g făină
130
g unt moale, la temperature camerei
Un
ou proaspăt
2
gălbenușuri
Un
vârf de cuțit de sare
Pentru crema Royale:
130
g pastă de migdale (marțipan) (se poate prepara în casă; rețeta este mai jos)
2
ouă
175
g iaurt grecesc 2% (am pus smântână)
1oo
g cremă de brânză (am pus 120g)
90
g zahăr tos (am pus doar o lingură cu vârf)
Fulgi
de migdale
2-3
piersici
Preparare:
Aluatul
se poate pregăti manual sau cu ajutorul robotului. Eu l-am pregătit manual: am ras coaja limetei.
Am cernut într-un bol
făina cu sarea. Am adăugat coaja de limetă, zahărul, untul tăiat bucățele, oul
și cele două gălbenușuri.
Am amestecat cu lingura toate ingredientele, apoi cu
mâna până am format o bilă pe care am învelit-o în folie alimentară și am
lăsat-o la rece cel puțin o jumătate de oră.
Aluatul nu se frământă prea mult ci
doar până se adună toate ingredientele într-un aluat. Aluatul ajunge pentru
două tarte cu diametrul de 25 cm.
Tava
pentru tartă (am folosint una termorezistentă se unge cu unt.
Pentru
că nu aveam pasta de migdale am preparat-o eu după următoarea rețetă:
300
g migdale, 350 g zahăr pudră, două albușuri de ou, un vârf de cuțit de sare și
o linguriță de esență de migdale se pun în robot și se mixează până se obține o
pastă fină. Pentru ca pasta să fie albă se folosesc migdale decojite. Dacă folosim
migdale cu coajă, pasta va ieși maronie.
Am
încercat să fac jumătate de rețetă dar din greșeală în loc de un albuș am pus
două (cele rămase de la aluat),
astfel încât pasta mea a ieșit de consistența
unei smântâni. Nu a fost nici o nenorocire, crema a ieșit foarte bună. Deci,
peste ”pasta” de migdale am adăugat cele 2 ouă, smântâna, crema de brânză și
zahărul, am pornit robotul câteva secunde și crema a fost gata.
Jumătate
din cantitatea de aluat am întins-o pe masă sub formă de cerc și cu foaia
respectivă am îmbrăcat tava de tartă unsă cu unt. Am turnat crema în tavă
și am
așezat felii de piersici.
Deasupra am presărat din abundență fulgi de
migdale (ai mei au fost cam sfărâmați).
Se
dă tava în cuptorul preîncălzit, pentru
40-45 de minute (până când crema din mijlocul tăvii este întărită). Se scoate
pe un grătar și se lasă să se răcească,
după care se servește.
Păcat
că nu pot să descriu miresmele care au invadat bucătăria în timpul coacerii…combinația
dintre coaja de limetă și aroma de migdale este irezistibilă.
Am
văzut această tartă făcută de Simona cu alte fructe: nectarine, mere, fructe de
pădure, etc. Cred că o voi repeata și
eu.
Reteta este cu siguranta mai mult decat imbietoare,trebuie incercata.Felicitari pentru tot ceea ce publicati
RăspundețiȘtergereOlivia
Un adevarat regal aceasta tarta...Mari
RăspundețiȘtergere