Ingrediente pentru o persoană:
Un cotlet
2 linguri cu ulei
O ceapă
O lingură cu făină
200 ml bere
O lingură sos de roșii
200 ml smântână
O lingură cu capere
O lingură cu unt
Sare și piper după gust
Preparare:
Cotletul de porc se spală, se usucă cu prosoape de
bucătărie,
se presară cu sare și piper apoi cu puțină făină de grâu.
Se pune la
prăjit în cele două linguri cu ulei încins.
Se prăjește bine pe ambele părți.
Între
timp, se curăță ceapa, se taie în două, apoi semirondele. Se pune ceapa în
tigaie alături de cotlet și se lasă să se moaie puțin.
Se adaugă o lingură (rasă) cu
făină,
se amestecă cu tot uleiul din tigaie
apoi se stinge cu 200 ml bere.
Se adaugă
pasta de roșii
și smântâna
și se amestecă. Se adaugă caperele și untul,
se
potrivește de sare și piper și se servește.
Imi place reteta! O voi face!
RăspundețiȘtergereGeta! Ajutor! Nu gasesc reta tortului de biscuiti!
Am facut tortul - a fost foarte bun! Vreau sa-l fac din nou dar nu gasesc reteta! Si nu este nici in categoria "Torturi"...