Este o salată de inspirație rusească, în straturi, pe care
am făcut-o cu ceva timp în urmă dar pe care abia acum o postez.
Ingrediente:
2 cartofi fierți, dați pe răzătoarea mare
2 cepe tocate mărunt, frecate cu puțină sare și oțet
Un piept de pui fiert, afumat sau la grătar, rupt în
fâșii subțiri
2-3 castraveți în saramură, tocați fin și scurși de zeamă
100 g cașcaval sau telemea dată pe răzătoare
100 g ciuperci mici marinate sau sotate, lăsate întregă
sau tăiate eventual în două
150-200 g maioneză
4 ouă răscoapte
Un gogoșar la oțet
Câteva fire de mărar verde
Preparare:
Ingredientele se așează în straturi, fiecare strat uns cu
puțină maioneză, în următoarea ordine:
1. cartoful fiert presărat cu sare și
piper
Un strat subțire de maioneză
2. Ceapa
Un strat subțire de maioneză
3. Pieptul de pui
Un strat subțire de maioneză
4. Castraveții
Un strat subțire de maioneză
5. Brânza
Un strat subțire de maioneză
6. Ciupercile
Maioneză
Din ouăle fierte, gogoșar și mărar verde se face
decorul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu