Ingrediente:
1kg de burtă
Un os cu măduvă de la piciorul vacii
O ceapă
Un morcov
O foaie de dafin
O căpățână de usturoi
Sare și piper după gust
Pătrunjel verde
Preparare:
Burta (după ce a fost curățată și spălată în câteva ape
calde și reci) și osul
se pun la fiert
în apă rece (eu am folosit oala sub
presiune).
Când burta este aproape fiartă, se adaugă ceapa curățată
de coajă dar netăiată, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper și sare.
Se fierbe în continuare până sunt și legumele fierte. Se scoate
burta din oala în care a fiert se lasă să se răcorească și se taie
fâșiuțe. Se așează fîșiuțele de burtă precum
și bucăți de morcov fiert pe farfurie și se stropesc cu usturoi zdrobit și
amestecat cu zeama în care a fiert burta și cu pătrunjel fin tocat.
Din restul de burtă și zeama în care a fiert burta se
face ciorba de burtă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu