Pentru aluat:
2ouă
100g
unt
200
g zahăr
3linguri
cu cacao
100g
făină proaspăt cernută
1plic
praf de copt
50g
nuci tocate grosier
Pentru crema de
brânză:
200g
cremă de brânză
Esență
de vanilie vanilie
2
linguri cu vârf cu zahăr
50
g stafide
Pentru glazură:
50g
unt
O
lingură cu smmântână
100g
zahăr pudră
2linguri
cu cacao
Jumătăți
de nucă pentru decor.
Preparare:
O
formă cu latura (sau diametrul) de 20 cm se unge cu unt și se tapetează cu
făină sau hârtie de copt.
Pentru
cremă se amestecă într-un bol crema de brânză cu zahărul, vanilia (am pus ½ păstaie
tocată mărunt și o linguriță cu esență),
apoi se adaugă stafidele
și se
amestecă.
Gălbenușurile
se mixează cu zahărul
până acesta se topește.
Untul cu cacaoa
se topesc la
cuptorul cu microunde sau pe baia de abur.
Când s-au răcorit se adaugă peste
gălbenușuri îm preună cu făina și nuca și
se amestecă.
Albușurile
se bat spumă cu un praf de sare. Se amestecă
încet, de jos în sus cu compoziția de gălbenușuri.
Jumătate
din acest aluat se toarnă în tava pregătită. Deasupra se întinde cu grijă crema
de brânză,
peste care se pune restul de aluat.
Se dă tava la cuptorul
preîncălzit și se coace 40-45 de minute
( se probează cu o scobitoare).
Se
lasă să se răcească în formă. Între timp se prepară glazura:
Untul,
zahărul, smântâna, cacaoa se amestecă pe foc (eu am făcut-o la microunde), pînă
rezultă o cremă. Se toarnă peste prăjitură
și se decorează cu jumătăți de miez
de nucă.
Se porționează
și se servește
Este de retinut reteta.Va doresc multe retete interesante in continuare.
RăspundețiȘtergereOlivia