Ingrediente pentru 12-14 trufe:
Un măr acru, decojit250 g ficat de pui
½ ceapă (am pus ceapă roșie)
2 linguri cu unt
O lingură cu coniac
½ linguriță de cimbru uscat
Sare și piper după gust
2-3 linguri cu smântână
3 linguri cu lapte (nu am pus)
pentru ”îmbrăcare”:
Fistic tocat
Piper roz
Fulgi de migdale
Preparare:
Mărul
și ceapa
se taie în cubulețe și se prăjesc
în cele
două linguri cu unt.
Ficățeii se curăță de pielițe și grăsime
și se adaugă împreună
cu cimbrul peste ceapa și mărul prăjite.
Se mai sotează 5-6 minute.
Se toarnă
în cuva robotului și se mixează adăugând treptat câte puțină smântână și lapte.
Se condimentează cu sare și piper. Trebuie să obținem o pastă de consistența
unui aluat.
Se lasă amestecul
să se răcească bine.
Fisticul se zdrobește grosier și se amestecă cu piper roz
zdrobit și el.
Se formează bile mici care se tăvălesc prin amestecul de
fistic tocat cu puțin piper roz.
Se servesc pe felii de pâine prăjită și cu salată.
Se mai pot tăvăli și prin fulgi de migdale sau nuci.
Ce ideea grozava!
RăspundețiȘtergereImi place;-)
Seara frumoasa!