Ingrediente pentru 4 porții:
4 bucăți de ficat de porc
2 mere
2 cepe
2 linguri cu ulei
2 linguri cu făină
Sare și piper după gust
Zeamă de lămâie
Pentru piure:
400 g cartofi
2 linguri cu unt
Un gălbenuș de ou
Sare și piper după gust
Preparare:
Se curăță cartofii, se taie în bucăți potrivite și se pun
la fiert în apă cu sare, doar cât să-i acopere. Se fierb timp de 15-20 de
minute.
Se iau de pe foc, se pune untul
și gălbenușul de ou și se pasează bine până se obține un piure fin. Se condimentează
după gust cu sare și piper și cine dorește chiar cu câteva picături de suc de
lămâie.
Merele (care trebuie să fie acrișoare)
se curăță de coajă, se taie
rondele și li se scoate partea cu semințele și căsuța lemnoasă. Se stropesc cu
zeamă de lămâie pentru a-și păstra culoarea.
Se pune uleiul să se încingă apoi
se prăjesc feliile de mere pe ambele părți.
Se scot și se pun pe o farfurie.
Ceapa (am pus una albă și una roșie)
se curăță, se taie
rondele
și se pune în tigaia unde s-au rumenit și feliile de mere.
Se călesc și
rondelele de ceapă apoi se scot și ele pe farfurie. Ficatul se spală, se usucă
bine cu hârtie de bucătărie, se dă prin făină
și se prăjește pe ambele părți.
Se
scoate, se aranjează pe o farfurie, se condimentează cu sare și piper.
Se servește
cu piure și rondele de măr și ceapă.
Este o ”delicatesă” ușor de preparat, cu ingrediente la
îndemâna oricui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu