Ingrediente:
Mămăligă
Brânză
de oi sărată
Unt
Preparare:
Se
face mămăliga mai tare și bine mestecată, ca în Moldova, nu pripită. Se lasă să
se răcorească. Se rup bucăți suficient de mari, se fac ca niște turte ceva mai mari decât palma.
La mijloc se pune un ”boț” mărișor de brânză,
se învelește brânza în mămpligă
și i se dă forma de minge.
Brânza
nu trebuie să fie sfărâmată ca cea de burduf ci trebuie să fie tare.
Mingea
de mămăligă cu brânză se pune într-o tavă, deasupra se pune o feliuță de unt
și
se pune tava în cuptor până se rumenește ușor.
Se servește fierbinte.
Dacă brânza este ”curată” de oi, fără alte
amestecuri, de alte sortimente de lapte, când rupem ursul în două, brânza va fi
moale, delicioasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu