Ingrediente pentru o
porție:
Un
păstrăv (300-350 g)
O
lingură cu hrean ras
200
ml de smântână
2
gălbenușuri de ou
O
legătură cu mărar verde
2
linguri cu firimituri de pâine (am pus graham)
O
lingură cu unt
Sare
și piper după gust
Preparare:
Păstrăvul
se curăță de solzi, branhii și intestine, se spală bine, se crestează, se sărează și se pipărează (al meu
a avut lapți pe care i-am curățat de pielițe, i-am spălat și i-am pus în burta
peștelui).
Ofelie
de pâine se face firimituri și se lasă 10-15 minute să se usuce.
Se
rade hreanul
sau se scoate de la borcan și se pune într-un bol.
Se adaugă
gălbenușurile,
smântâna,
sare și piper și se amestecă bine. Se adaugă mărar fin
tocat și se amestecă.
Păstrăvul
se așează într-un vas potrivit ca mărime și rezistent la cuptor. Se pun peste el și în vas bucățele de unt.
Se toarnă smântâna cu hrean iar deasupra se
presară firimiturile de pâine. Se dă la cuptor
până se întărește smântâna cu
gălbenușuri.
Este foarte bun fierbinte.
Eu
nu am putut mânca decât jumătate din el. Restul mâine!
Delicios arata, musai sa pun reteta asta si la mine (binenteles cu linkul de origine).
RăspundețiȘtergereMultumesc anticipat!