Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 26 aprilie 2013

ȘTRUDEL CU BRÂNZĂ DULCE ȘI STAFIDE


Ingrediente:
6 foi subțiri de plăcintă
50 g unt topit și răcit sau ulei
500 g rânză dulce de vaci
2 ouă
Zahăr după gust
Coajă rasă de lămâie
Esență de vanilie sau zahăr vanilat
 

Preparare:
Tava în care se va coace ștrudelul se unge cu unt topit.
Se ia o foaie de plăcintă și se unge cu unt. Se acoperă cu altă foaie care la rândul ei se unge cu unt și apoi cu a treia, care, bineînțeles se unge și aceasta cu unt.

Brânza de vaci se amestecă cu zahăr după gust, ouăle, aromele și stafidele.
 
Cu jumătate din această umplutură se ung cele 3 foi de plăcintă pregătite ca mai sus. Se rulează
 
și se așează în tavă. (tava mea fiind mai scurtă, am tăiat fiecare rulou în două).
 Se repetă operațiunea și cu celelalte 3 foi de plăcintă și cealaltă jumătate din umplutura de brânză și stafide. Se ung ștrudelele cu unt topit
 
și se dă tava la cuptor. Se coace până ștrudelele devin aurii.
 
 Fierbinți, se presară cu zahăr pudră.


Sunt delicioase atât calde
 
cât și reci.

Un comentariu: