Orez cu diferite soiuri de ciuperci am gătit de nenumărate ori, dar rețeta prezentată de Nicolai pe blogul său mi s-a părut interesantă. Și cum aveam în congelator niște opintici (popenci, ghebe), congelați, am spus că trebuie să încerc rețeta.
Ingrediente:
O cană cu orez
½ de ceapă
Cam 2 căni de supă de pui
200 g opintici
3-4 linguri cu
ulei
O lingură cu unt
Cam 50 ml de vin alb
O lingură cu parmesan ras
Sare și piper după gust
Preparare:
Se pune uleiul la încins apoi se pune ceapa tocată
mărunt și se călește până devine sticloasă.
Se adaugă orezul
și se călește până
devine translucid.
Se stinge cu vinul alb,
apoi se adaugă câte o ceșcuță de
supă caldă, amestecând ocazional.
Se lasă să fiarbă la foc mic. Se adaugă o
lingură cu unt
și câte o ceșcuță de supă până orezul este gata făcut. Nu trebuie
să fie prea scăzut ci să rămână cremos. La sfârșit se pune o lingură de parmesan.
Separat se călesc ciupercile în puțin ulei.
Se pun separate
pentru ca orezul să rămână curat și frumos iar ciupercile să nu se înmoaie.
Ciupercile se adaugă la final, cînd orezul este gata. Se
potrivește de sare și piper și se adaugă puțin pătrunjel verde.
OBS. Mie, personal nu mi-a plăcut gustul pe care l-a
căpătat orezul de la vin și nici cel de parmesan. Data viitoare voi face orezul cu ciuperci așa cum
stiu eu. Chestie de gusturi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu