Până acum câţiva ani mâncam conopida doar la
oţet, pusă o dată cu gogoşarii. Acum câţiva ani, pe când încă mai lucram,
colega şi prietena mea Adina, mi-a adus să gust o budincă de conopidă, care era
foarte apreciată în familia ei. Am mâncat şi mi s-a părut foarte bună, dar încă nu am făcut-o deşi am reţeta (următoarea
reţetă cu conopidă va fi precis budinca). Acum însă vă prezint această supă
inspirată de o reţetă de pe un sait rusesc, dar
adaptată la gustul meu (am renunţat la lapte, smântână şi parmezan şi nu am
pasat legumele pentru că nu prea agreez supele-cremă).
Iată
reţeta mea:
Ingrediente:
O
căpăţână de conopidă
O
ceapă
0,75
l supă de pui
2-3
linguri cu ulei
150-200
g bacon
Sare
şi piper după gust
Frunze
verzi de cimbru
Preparare:
Conopida
se spală, se desface bucheţele, se pune pe folie de aluminiu,
se stropeşte cu
sare, piper şi ulei
şi se pune pentru 30 de minute în cuptorul încins, pe
raftul din mijloc.
Se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Baconul
se taie bucăţele
şi se pune să se prăjească puţin.
Când este rumenit uşor
se
scoate cu paleta şi se pune într-o farfurie.
Dacă a fost prea gras, se mai
scurge din grăsime. Ceapa se taie mărunt.
În puţina grăsime rămasă se căleşte
uşor ceapa.
Când adevenit sticloasă se stinge cu supa fierbinte. Se lasă să dea
câteva clocote bune, pentru a se muia bine ceapa (cui îi place al dente poate
să nu mai fiarbă ceapa). Se adaugă conopida şi frunzele de cimbru,
iar la
sfârşit baconul prăjit.
Se potriveşte de sare şi piper, se acoperă oala cu
capacul şi după 10 minute se poate servi.
„Delicioasă”
e puţin spus dar nu găsesc alt cuvânt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu