150 g unt
150 g zahăr
100 ml lapte
4 ouă
400 g făină
10 g praf de copt
Esență de vanilie sau
coajă rasă de lămâie sau portocală
Vișine și cireșe
Preparare:
Se amestecă untul cu
zahărul, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt, laptele, gălbenușurile
și aromele.
Albușurile se bat spumă
tare cu un praf de sare și se adaugă în 3 reprize peste compoziția de unt cu
zahăr și făină,
amestecând ușor de jos în sus.
Formele de brioșe se
îmbracă cu chese (hârtiuțe speciale).
Se pune aluatul până la 2/3 din înălțimea
formei. Deasupra se pun vișinile (am avut congelate) și cireșele negre amare
(am avut conservate în sirop de zahăr).
Se pun în cuptorul
preîncălzit și se coc până se rumenesc
ușor.
Când s-au răcit se scot din formele de silicon și se servesc.
Sunt tare dragute si cu siguranta aromate foc!
RăspundețiȘtergere