Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 26 februarie 2013

FICAT DE CURCAN CU ”SPAGHETE” DE LEGUME ȘI SOS DE ZMEURĂ

Ingrediente:
4 lobi ficat de curcan
O lingură cu ulei
O lingură cu unt
Sare și piper zdrobit grosier 

Pentru ”spaghetele ” de legume:
Un divlecel mic, în floare
Un morcov
Un păstârnac
O bucată de praz 

Pentru sosul de zmeură:
100 g zmeură
2 lingurițe cu zahăr
Câteva linguri cu vin alb 

Preparare:
Ficatul se spală și se pune în lapte pentru minim 2 ore (poate sta și peste noapte),
 
după care se spală și se usucă.
 
Untul amestecat cu uleiul se pune într-o tigaie și în el  se rumenește ușor ficatul presărat cu sare și piper
 
(am folosit mix de piper: alb,roz, verde și negru). Se întoarce și se rumenește și pe cealaltă parte.
 
Se păstrează la cald.
 În același ulei amestecat cu unt  se pregătesc ”spaghetele de legume”  
 
după rețeta de aici.
În aceiași grăsime se prepară și sosul de zmeură: zmeura se zdrobește împreună cu zahărul
 
și se pune în grăsimea încinsă.
 
Când începe să fiarbă se adaugă vinul,
 
se mai lasă să dea câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, după care se oprește focul.
Se servește fierbinte.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu