4
lobi ficat de curcan
O
lingură cu ulei
O
lingură cu unt
Sare
și piper zdrobit grosier
Pentru ”spaghetele ” de legume:
Un
divlecel mic, în floare
Un
morcov
Un
păstârnac
O
bucată de praz
Pentru sosul de zmeură:
100
g zmeură
2
lingurițe cu zahăr
Câteva
linguri cu vin alb
Preparare:
Ficatul
se spală și se pune în lapte pentru minim 2 ore (poate sta și peste noapte),
după care se spală și se usucă.
Untul amestecat cu uleiul se pune într-o tigaie
și în el se rumenește ușor ficatul
presărat cu sare și piper
(am folosit mix de piper: alb,roz, verde și negru). Se întoarce și se rumenește și pe cealaltă parte.
Se
păstrează la cald.
În același ulei amestecat cu unt se pregătesc ”spaghetele de legume”
după rețeta de aici.
În
aceiași grăsime se prepară și sosul de zmeură: zmeura se zdrobește împreună cu
zahărul
și se pune în grăsimea încinsă.
Când începe să fiarbă se adaugă vinul,
se mai lasă să dea câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, după care
se oprește focul.
Se
servește fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu