Uneori făcea mai mult lapte cu griș și ce rămânea, îl
punea cât era încă cald într-o tavă, îl netezea și îl lăsa până a doua zi când
pregătea aceste cuburi de griș absolut delicioase. De mult timp voiam să le fac
și să le postez pe blog pentru că este
un desert simplu și excelent pentru copii, dar am tot amânat, până zilele
trecute când am văzut la Nico pe blog un desert foarte asemănător (lapte cu griș pane)
care se prepară în Italia.
Iată deci varianta pe care o făcea mama (și pe care o
făceam și eu când erau copii mici):
Ingrediente:
½ litru lapte
½ baton de vanilie
Zahăr după gust (3-4 linguri)
4-5 linguri cu griș
3-4 linguri cu pesmet
O linguriță cu scorțișoară
O lingură cu ulei și o lingură cu unt, pentru prăjit
Dulceață pentru servit
Preparare:
Laptele se fierbe cu zahărul și cu batonul de vanilie.
Când
dă în clocot, se scoate batonul de vanilie și se pune grișul ”în ploaie”,
amestecând mereu cu un tel, până se leagă bine.
Se nivelează și se lasă să se
răcească bine. Când laptele cu griș este rece, se taie cuburi. Dacă grișul cu lapte nu este complet rece, nu
se va tăia frumos, așa cum am pățit eu, care m-am grăbit și l-am tăiat cald.
Cuburile
se tăvălesc prin pesmetul amestecat cu scorțișoată
și se prăjesc pe toate
părțile în uleiul amestecat cu unt.
Se scot pe un prosop de bucătărie să se
absoarbă surplusul de grăsime.
Se servesc cu dulceață. Eu, cu dulceață din
afine de pădure.
Un deliciu fara indoiala!
RăspundețiȘtergeretrebuie sa incerc reteta asta! nu am mancat niciodata dar suna apetisant!
RăspundețiȘtergere