pentru blat:
250g
unt,
150g
zahăr,
500g
făină,
un pachțel cu praf de copt,
2
gălbenușuri,
un
ou întreg,
un
praf de sare;
pentru
crema de nuci și migdale:
200g
nuci rumenite ușor și măcinate
2oo
g migdale măcinate
6 ouă
2
albușuri,
300g
zahăr pudră;
Un
borcan cu gem de căpșuni.
Preparare:
pentru
blat:
Se
freacă untul cu zahărul apoi se adaugă gălbenușurile, oul întreg, praful de
sare și făina cernută împreună cu praful de copt.
Aluatul
obținut se întinde cu degetele în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. Se unge
în strat cât mai uniform cu gem.
pentru
cremă:
migdalele
și nucile măcinate se amestecă cu gălbenușurile de la cele 6 ouă. Cele 8
albușuri se bat spumă cu zahărul și se amestecă cu nucile și migdalele.
Se
întinde apoi peste foaia unsă cu gem și se coace în cuptorul preîncălzit, la
foc potrivit, până ce o scobitoare introdusă în prăjiturăă iese curată.
Prăjitura
se taie rece.
Un deliciu, sigur se topeste in gura fiecare bucatica!
RăspundețiȘtergere