½ kg pipote de pui
O ceapă
O lingură cu unt
O cană cu orez
2 căni cu supă de pui
50 g migdale
50 g alune
50 g stafide
Sare şi piper după gust
Preparare:
Se pune untul să se topească într-o tigaie antiaderentă. Se
adaugă ceapa tocată mărunt iar când aceasta devine sticloasă se adaugă
migdalele şi alunele.
Se amestecă repede să se rumenească puţin. se adaugă orezul
iar când acesta s-a
albit, se adaugă
stafidele şi pipotele,
apoi supa de pui.
Se acoperă cu un
capac şi se lasă să fiarbă la foc mic până se absoarbe tot lichidul. Se încearcă
şi dacă pipotele nu sunt fierte se mai adaugă jumătate de cană de apă.
Se potriveşte
de sare şi piper (atenţie, şi supa este sărată) şi se serveşte fierbinte cu
salată de sezon sau murături
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu