Ingrediente:
2 linguri cu ulei
2 cepe uscate
2-3 legături de frunze tinere de ştevie
2 linguri de crupe sau de orez
O lingură de pastă de roşii
Puţin borş sau vin alb (dacă este necesar)
Sare şi piper după gust
Preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Se pune
într-o tigaie în cele 2 linguri de ulei încins.
Când ceapa devine sticloasă se
adaugă crupele înmuiate de seara până dimineaţa sau orezul. (Eu am folosit orez
pentru că din soiurile de porumb care se găsesc astăzi ies nişte crupe foarte
tari.)
Când orezul devine alb-sticlos,
se adaugă pasta de roşii,
Se adaugă câte puţină apă caldă până orezul este aproape fiert,
apoi frunzele de ştevie spălate bine,
cu nervurile
şi codiţele îndepărtate şi tocate fâşii.
Se potriveşte de sare şi piper şi dacă pasta de roşii nu este
suficient de acră se adaugă borş sau vin după gust.
Se serveşte fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu