Acum ceva timp am pregătit ardei copţi umpluţi cucaşcaval.
Uitasem cât sunt de buni...
Duminica trecută însă l-am văzut pe Mircea Dinescu la emisiune lui, pregătind acest aperitiv
delicios. Cum vinetele sunt printre preferatele mele dar salata fără pâine nu
merge (diabetul, ce sa-i faci...), imediat m-am gândit la acest preparat!
Ingrediente:
3 vinete coapte, potrivit de mari, curăţate de coajă dar
cu codiţa păstrată
3 bucăţele de caşcaval
Un ou
Făină
Pesmet
Ulei pentru prăjit
Sare şi piper după gust
Preparare:
Caşcavalul, tăiat în bucăţi potrivite după mărimea
vinetelor dar groasede 1 cm
se dau prin făină
şi se prăjesc puţin în ulei
pentru a se înmuia.
Cu aceste bucăţele de caşcaval se umplu vinetele,
se dau
prin făină apoi prin oul bătut şi la urmă prin pesmet.
Se prăjesc în ulei
încins.
Sunt delicioase!
Atenţie! Se prăjesc foarte repede. Abia aveam timp
să pregătesc pe următoarea că prima era
deja gata.
Sunt foarte bune şi reci. Eu am pregătit 3 şi fiind
singură nu am putut manca decât una, atunci calda. Pe următoarele le-am mancat
reci şi au fost foarte bune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu