2 litri de apă
O ceapă mare sau 2 mici
½ kg fasole verde tânără, „fideluţă”
2 morcovi tineri
Un dovlecel „în floare”
½ ardei gras (am pus gogoşar de la congelator)
2 fire de ceapă verde
Mărar şi pătrunjel verde
Leuştean
Sare după gust
Smântână pentru servit
Preparare:
Se pune apa la fiert. Când clocoteşte se adaugă ceapa
tocată mărunt,
apoi morcovii tăiaţi cubuleţe
şi păstăile curăţate de capete şi
rupte în două.
După ce morcovii, ceapa şi păstăile sunt aproape fierte se
adaugă dovlecelul tăiat şi el cubuleţe
apoi ceapa verde
şi ardeiul.
Cînd s-au
fiert legumele se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate,
se mai lasă să dea
câteva clocote, se potriveşte de sare apoi se adaugă leuşteanul,
se opreşte focul şi
se lasă cratiţa acoperită 10 minute, după care se serveşte dreasă cu smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu