Ingrediente:
o
căpăţână
de varză,
un
pahar cu smântână,
½
pahar de cașcaval tare, dat pe răzătoare,
2
linguri pastă de roşii
sare,
Pentru umplutură:
300
g ciuperci shampignions,
2
cepe,
2
ouă,
2
linguri de crupe de porumb sau orez,
2
linguri cu unt,
Sare
şi piper,
o
lingură de verdeaţă tocată.
Preparare:
Varza
se fierbe întreagă în apă sărată, timp de câteva minute. Frunzele se desfac cu
o lingură de lemn iar cotorul se îndepărtează.
Între frunze, începând de la
centru, se pune în starturi egale
umplutura, reconstituind căpăţâna de varză.
Se aşează varza astfel
reconstituită într-un vas termorezistent. Deasupra se pune caşcavalul ras şi se
stropeşte cu pasta de roşii.Se pune în cuptorul preîncălzit şi când a început
să se rumenească desupra, este gata.
Se aşează pe un platou şi se taie felii.
Înainte de a se sevi se toarnă smîntînă deasupra.
Prepararea
umpluturii:
Ciupercile
se taie fidea, se călesc împreună cu
ceapa în unt uncins, până scade toată zeama lăsată de ciuperci. Se fierb
crupele de porumb sau orezul, se amestecă cu ciupercile călite, se adaugă ouăle
fierte şi mărunţite, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.
Distinsa Doamna Geta ce idee ingenioasa aceasta varza umpluta!Mari
RăspundețiȘtergereIdeea nu-mi apartine. Am vazut-o si am gustat-o int-un restaurant din Cernauti acum cativa ani, la produse de post. M-am rugat de bucatareasa si mi-a dat reteta. Mi-a spus de un fel de branza pe care nu-l cunosc si l-am inlocuit cu cascaval. Am adaugat cele 2 linguri cu pasta de rosii. Mi-a placut mai mult varianta mea.
RăspundețiȘtergere