Ingrdiente:
500
g carne tocată, amestec vită şi porc slab
2-3
cartofi mărişori
2-3
dovlecei, de preferat “în floare”, fără seminţe multe
2
legături cu ceapă verde
Un
ou
Mărar
şi pătrunjel
Sare
şi piper după gust
2-3
linguri cu pastă de roşii şi ardei
Un
pahar cu vin alb, sec
Ulei
pentru prăjit cartofii şi dovleceii
Preparare:
Cartofii
se curăţă, se taie felii subţiri şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe
hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.
Dovleceii, “în floare”
se rad de coaja şi se taie felii potrivit de groase. Se prăjesc şi ei în ulei încins şi se scot pe hârtie absorbantă.
Ceapa se taie
rondele si se pune să se călească în puţin ulei. se adaugă carnea tocată şi se
căleşte în continuare până se evaporă toată zeama lăsată de carne.
Se pune un
ou crud şi se asezonează cu sare, piper şi verdeaţa tocată fin. Un vas
termorezistent se tapetează cu felii de cartof prăjit şi dovlecel.
Se pune o
jumătate din amestecul de carne şi ceapă,
alt strat de cartofi şi dovlecei,
restul de carne tocată şi se acoperă cu felii de cartofi şi dovlecei prăjiţi.
Pasta de roşii şi ardei se amestecă cu vinul
şi se toarnă peste musaca.
Se
dă vasul la cuptor pentru 50-60 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu