Ingrediente:
½ kg pulpă de porc dezosată şi degresată
O legătură de usturoi verde sau o căpăţână de usturoi
uscat
2 linguri sirop de rodii (de la magazinele cu produse
arăbeşti)
½ kg roşii cherry
Cimbru proaspăt
Câteva fire de pătrunjel verde
O lingură cu ulei
Sare şi piper după gust
Preparare:
Carnea se taie felii groase cam de 1 cm.
Se sărează, se
pipărează şi se aşează într-o tavă pentru friptură unsă cu ulei.
Se stropeşte
cu siropul de rodii.
Usturoiul, atât partea albă cât şi cea verde se taie
mărunt. Se presară peste bucăţile de friptură.
Roşiile se pun în blender şi se
fac pastă, oprind câteva roşioare întregi. Pasta se toarnă în tavă, peste carne
iar roşioarele se aşează printre bucăţile de friptură.
Se pune tava în cuptor
pentru 50-60 de minute.
La servire se presară cimbru şi pătrunjel verde. Poate fi
servită cu piure de cartofi sau cu mămăligă caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu