Ingrediente:
½
kg hribi sau ciuperci albe
O
ceapă
Un
morcov
Un
cartof mic
2
linguri cu unt
O
lingură cu smântână
Mărar
sau pătrunjel verde (mie îmi place cu mărar)
Sare
Preparare:
Se
pune untul să se topească în vasul în care se pregăteşte supa.
Când s-a topit,
se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate feliuţe.
Se călesc în unt până
se evaporă sucul lăsat de ciuperci. Se adaugă ceapa tăiată mărunt
şi morcovul.
Se
lasă să se înmoaie. Se adaugă apă cât să depăşească legumele cu câţiva
centimetri
şi se adaugă cartoful tăiat feliuţe.
Această supă nu trebuie să fie
prea zemoasă, dar nici prea groasă ci aşa, potrivită. Se fierbe în continuare
până sunt gata şi cartofii. Se potriveşte de sare şi se acoperă pentru 5
minute. Se serveşte cu o lingură de smântână şi mărar sau pătrunjel tocat
mărunt.
Această
supă se pregăteşte doar cât se mănâncă o dată. Nu se încălzeşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu