2 dovlecei în floare (foarte tineri, fără seminţe)
2 cepe uscate
200 g ciuperci
O lingură cu orez fiert
Un ou fiert tare şi tocat
2 linguri pastă de roşii sau câteva roşii pasate în
blender
2 linguri cu ulei
O lingură cu unt
Puţin parmezan ras
Mărar şi pătrunjel verde
Sare şi piper după gust
Câteva roşii cherry (facultativ)
Preparare:
Dovleceii se taie în două pe lung şi li se scoate miezul
cu o linguriţă, rămânând ca nişte bărcuţe. Partea scoasă se păstrează.
Dovleceii astfel pregătiţi se pun la fiert în apă sărată timp de 10-15
minute, după care se scot şi se lasă la scurs cu partea scobită în jos.
Ciupercile se călesc într-o lingură de ulei împreună cu o
ceapă tăiată mărunt . Când a scăzut toată zeama lăsată de ciuperci, se adaugă
orezul fiert, oul fiert şi tocat şi verdeaţa tocată şi ea.
În cealaltă lingură de ulei se căleşte cealaltă ceapă şi
când s-a muiat puţin se adaugă miezul scos din dovlecei, iar când acestea s-au
înmuiat se adaugă şi ciuprcile cu orez şi pasta de roşii. Se amestecă şi se
lasă deoparte să se răcorească.
Se aşează dovleceii într-un vas şi se umplu cu compoziţia
de mai sus. (Eu am umplut şi o roşie pentru că îmi rămăsese ceva umplutură). Se
decorează cu câteva roşioare cherry, se presară puţin parmezan ras şi se pune
câte un pic de unt pe fiecare jumătate de dovlecel.
Se pune în cuptorul preîncălzit şi se lasă 30
de minute sau până când sunt gratinate deasupra.
Se servesc cu smântână şi mărar tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu