Ingrediente:
500 g ciuperci
O ceapă mărişoară
O lingură cu unt
O lingură cu făină sau amidon de porumb
2 linguri cu smântână
Un pahar cu lapte
Câţiva căţei de usturoi
Sare, piper, mărar şi pătrunjel verde, după gust
Preparare:
Ciupercile se spală trecându-le sub un jet rapid de apă
(nu se ţin prea mult în apă pentru a nu se îmbiba şi a scădea greu). Se taie nu
prea mărunt. Se pune untul la topit apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Când s-a
înmuiat puţin ceapa, se adaugă ciupercile şi se sotează până scade toată zeama
lăsată de ele. Făina sau amidonul se amestecă cu laptele şi smântâna şi se
toarnă în cratiţă peste ciupercile sotate. Se dă focul la mic şi se fierbe
încet, amestecând din când în când, până
se îngroaşă sosul. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, sare şi piper după gust şi
verdeaţa tocată. Se acoperă şi se lasă să se odihnească 10 minute, după care se
poate servi cu mămăligă caldă sau cu pâine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu