Ingrediente:
Ciocolată după preferinţă: albă, cu lapte sau amăruie
Baloane mici
Preparare:
Baloanele
se spală bine cu apă şi
detergent de vase, se lasă să se zvânte, se şterg de surplusul de apă
şi se
umflă nu prea tare, deoarece dimensiunea baloanelor determină dimensiunea
cupelor.
Ciocolata se topeşte la microunde
sau pe baia de abur, amestecând până devine netedă şi lucioasă.
Se pune ciocolata într-un vas
potrivit ca mărime şi se lasă să se răcorească puţin, pentru a nu se sparge
balonul când va fi înmuiat în ciocolată.
Deci, partea de jos a balonului se
înmoaie în ciocolată, apoi se roeşte încet baza balonului astfel încât acesta să
se acopere cu un strat gros de ciocolată.
Dacă se doreşte o margine dreaptă,
se roteşte balonul uniform în jurul axei sale.
Pentru o margine dantelată, se aduce
balonul înapoi în poziţie verticală, se roteşte cu câteva grade şi se înmoaie din nou în
ciocolată. Se continuă pe toată circumferinţa balonului, îndreptându-l şi apoi
înmuindu-l în ciocolată.
Baloanele acoperite cu ciocolată se aşează pe
o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se presează uşor balonul pentru a forma
un fund plat.
Se pun bolurile de ciocolată în
frigider pentru 30 de minute.
Cand bolurile s-au răcit, se apucă
balonul de sub locul în care a fost
legat şi se taie chiar sub legătură,
după care se lasă să iasă încet aerul. Se scoate balonul şi bolul este gata. Dacă
balonul este lipit de bol, mai puneţi puţin bolul în frigider sau chiar în
congelator. Se va desprinde singur.
Se umplu cu orice cremă, îngheţată sau chiar
fructe.
Eu am ales să le umplu cu sufleu demure.
frumoasa idee!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos explicat!... Am mai vazut cam acum un an ceva de acest gen si mi-am propus sa fac si eu... dar nu am mai reusit!... Anul acesta neaparat trebuie sa fac!..
RăspundețiȘtergereJust me
RăspundețiȘtergereIdeea nu-mi apartine. Am tradus-o si eu si am publicat-o pe celalalt blg al meu: http://geta-caietulcuretete.blogspot.ro/2010/03/cum-se-face-un-bol-de-ciocolata-pas-cu.html
Felis,
Si mie mi-au trebuit vreo doi ani, de cand am vazut reteta, vreun an si ceva de cand am cumparat baloanele... Este insa mult mai simplu de facut decat pare. Iti doresc succes!