4 oua mari
200g ciocolată amăruie
100 g de zahăr
100 ml de smântână
50g unt
Preparare:
Se prepară caramelul: zahărul se
topeşte (fără adaos de apă),
scuturând şi rotind cratiţa ca zahărul să se ardă
uniform, până capătă o culoare aurie.
Se adaugă smântâna peste zahărul
fierbinte, amestecând bine. Când amestecul a devenit omogen se adaugă untul. Se
continuă fierberea încă vreo 4 minute, amestecând mereu, până când amestecul se
îngroaşă.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat cu un praf de sare până devin rigide.
Ciocolata se topeşte pe baia de abur.
Se adaugă gălbenuşurile şi amestecul de caramel.
Se amestecă bine după care se
adaugă în 3 reprize, albuşurile bătute spumă tare.
Se toarnă spuma intr-un bol
sau în 6 boluri individuale şi se lasă să stea la frigider cel puţin 2 ore
înainte de servire.
Eu am făcut un décor din zahăr ars.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu