Ceea ce individualizează această reţetă nu este supa în sine („potajul” sau supa putând fi preparat din legume ori carne, după preferinţă), ci ceea ce conţine ea în plus.
Ingrediente:
3 l supă de pasăre
3 ouă
Sare şi piper după gust
O linguriţă de unt
Pătrunjel verde tocat mărunt
Preparare:
Într-un vas se bat cele 3 ouă cu sare şi piper. Se diluează
apoi cu 200 ml de supă caldă.
Se topeşte untul într-un vas mai întins ca suprafaţă. În acest
vas se toarnă oul bătut şi se pune la bain-marie
(fără a aduce apa la punctul de fierbere). Se lasă pe foc până când ouăle
bătute s-au întărit.
Când sunt gata, se taie în bucăţi de dimensiuni egale şi se
adaugă în supa care fierbe, împreună cu puţin pătrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu