Ingrediente:
1 litru de lapte de vaci integral, de preferat ”de la
țărani”
Preparare:
De fapt, nu este nici o preparare. Laptele crud se pune
într-o ulcică de pămant sau, în lipsă într-un borcan de sticlă și se lasă o zi
iarna sau o jumătate de zi vara la un loc călduț.
În acest timp laptele se va
”prinde” iar deasupra se va aduna un strat de smântână, mai gros sau mai
subțire în funcție de cât de gras este laptele. În fotografiile mele nu se
vede, dar a fost cam de ”două degete”, pentru că am folosit lapte de la
dozazator.
Eu nu am adunat smântâna, cum
făceau bunicile mele și nici nu am făcut brânză, ci l-am mancat așa, gol,
pentru că am diabet.
Mi-ași fi dorit să-l mănânc cu mămăligă caldă, dar...
regimul nu mi-a permis...
Chisleag nu am mai mancat de un car de ani ...mi-ai facut o pofta nebuna!!
RăspundețiȘtergere