5 ouă
O ceaşcă cu zahăr
O ceaşcă cu făină
½ ceaşcă de ulei
O lingură plină cu cacao
Coajă rasă de lămâie
Preparare:
Se bat albuşurile bine de tot, se pune câte puţin zahărul şi se bate în
continuare, alternând cu gălbenuşurile puse tot pe rând.
Se adaugă coaja rasă de lămâie şi uleiul câte puţin, amestecând uşor. Se iau 2 linguri din cocă şi se amestecă cu
cacao. Se toarnă compoziţia de ouă în 2 tăvi mici de chec, bine unse cu ulei
iar deasupra se pun amestcul cu cacao întinzând cu furculiţa dintr-un capăt în
altul.
Pentru ca nurorii mele nu-i place cacaoa, am pus dasupra bucăţele de rahat date prin făină, stafide, miez de nucă, migdale.
Pentru ca nurorii mele nu-i place cacaoa, am pus dasupra bucăţele de rahat date prin făină, stafide, miez de nucă, migdale.
Se coace în cuptorul prîncălzit.
* Reţeta aceasta este din „Cartea de bucate alese” de Didi Balmez,
ediţia 1981 şi am făcut-o de nenumărate ori.
Ba chiar, când erau în liceu, o făceau şi băieţii mei, dacă
eu eram la servici sau plecată din oraş şi ei aveau chef de ceva dulce.
Din cantităţile de mai sus ies două checuri mici. pentru două checuri mari am dublat cantităţile.
Îmi pare rău că de data aceasta am ars puţin checurile, însă la gust au fost delicioase.
Din cantităţile de mai sus ies două checuri mici. pentru două checuri mari am dublat cantităţile.
Îmi pare rău că de data aceasta am ars puţin checurile, însă la gust au fost delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu