I.
Varianta cu varză
dulce
Ingrediente:
Un
ciolan afumat de porc
O
varză mică
Un
morcov
O
lingură cu ulei
½
pahar cu vin alb
O
lingură cu oţet balsamic
Sare
şi piper după gust
Preparare:
Ciolanul
de porc afumat se spală şi se oune la fiert ăn apă cât să-l acopere şi se
fierbe la foc mic, până se desprinde de pe os.
Se
scoate şi se lasă să se răcească pe o farfurie. După ce s-a răcorit se taie
de-a lungul osului înlăturând şoriciul cu un strat consistent de carne.
Varza
se toacă foarte fin şi se pune la călit cu o lingură de ulei.
Se adaugă morcovul
dat pe răzătoare.
Se dă focul mic şi se adaugă câte puţină supă în care a fiert
ciolanul. Când a început să se înmoaie se adaugă vinul şi oţetul. Se sărează şi
se pipărează. Varza astfel călită se
pune peste şoricul cu carne,
se rulează şi se leagă.
Se crestează puţin şoriciul, se pune într-un vas
termorezistent,
alături se pune varza călită dacă a mai rămas, se pune puţină supă în care a fiert ciolanul
şi se dă la
cuptor până şoricul devine arămiu.
Se scot aţele, se taie felii (după ce s-a
răcorit ) şi se serveşte cu mămăligă caldă sau fără.
II.
Varianta cu varză murată
Ingrediente:
O
mână bună de varză murată
2
linguri cu griş
2
ouă
Sare
şi piper
Preparare:
O
parte din carne, varza murată, grişul şi ouăle se amestecă bine într-un bol. Se
dă umplutura la rece pentru 20 de minute după care se procedează ca la variant cu
varză dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu