Ingrediente:
Pielea de pe 6 piepturi de pui (stocate în congelator de-a
lungul timpului)
250 g piept de pui taiată bucăţele foarte mici
O lingură cu unt
Un ou fiert tare
Un ou crud
O ceapă mică
1-2 linguri cu
smântână
Câţiva căţei de usturoi
O felie de pâine albă muiată în lapte şi stoarsă bine
Un ficăţel de pui
½ ardei gras roşu
Câteva fire de pătrunjel şi mărar verde
Sare şi piper după gust
Preparare:
Pielea de pui se sărează şi se pipărează. Se lasă deoparte
până se pregăteşte umplutura. Pieptul de
pui tăiat în bucăţele foarte mici se pune într-un bol. Ceapa se toacă mărunt şi
se căleşte în unt până devine sticloasă. Se adaugă peste carnea de pui. Ficăţelul
crud se taie fâşii şi se adaugă şi el în bol. Se mai adaugă ardeiul gras tăiat
cubuleţe, verdeaţa tocată mărunt, pâinea stoarsă bine, usturoiul pisat. Se adaugă
oul crud şi smântâna, se condimentează şi se amestecă bine. La sfârşit se adaugă
oul fiert tăiat în 8 bucăţi.
Această umplutură se pune pe câte o piele de pui şi se
înfăşoară la fel ca sarmalele.
Se aşează într-o tavă şi se dau la cuptor până se rumenesc
frumos.
Pot fi servite atât calde cu o garnitură şi salată sau
murături, cât şi reci, ca aperitive.
Doamna Geta , retetele D-voastra sunt absolut minunate, Va multumesc ca le impartasiti,Mari!
RăspundețiȘtergere