Ingrediente:
Un piept de pui
Un ou
2 linguri scu smântână
Ulei pentru prăjit
3 linguri cu amidon alimentar
1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă cu boia de ardei
Sare şi piper după gust
Câţiva cartofi pentru flori
Preparare:
Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.
Oul se bate împreună cu condimentele, amidonul şi smântâna.
Se adaugă cubuleţele din piept de pui şi se omogenizează.
Compoziţia se pune
pentru 15-20 de minute la frigider.
Se pune uleiul la încins şi când este suficient de fierbinte se pun cu lingura grămăjoare din compoziţie
care se prăjesc pe ambele părţi, până capătă o culoare frumoasă, arămie.
Se scot
pe hârtie absorbantă.
Se servesc calde cu garnitură şi murături însă sunt bune
şi reci.
Le-am servit cu flori din cartofi prăjiţi, pe care i-am
făcut în felul următor:
Cartofii se curăţă, se spală apoi se usucă.
Cu curăţitorul
de legume sau un cuţitaş bine ascuţit, se taie fâşii cât mai lungi şi egale ca
grosime. Fâşiile de cartof se rulează şi se prind cu o scobitoare.
Când s-au
făcut toate florile
se pun la prăjit în ulei încins.
Se întorc pe toate părţile
şi când sunt gata se scot pe hârtie absorbantă.
I-am servit lângă
pârjoale şi cu gogoşari şi conopidă în oţet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu