100 g fasole neagră
2 linguri boabe de porumb dulce (din conservă)
2 linguri de boabe de mazăre (din conservă)
Un castravete mic
O andivă
½ ardei gras roşu
Câteva fire de mărar verde
O cepă roşie mică
O lingură cu ulei
Oţet de mere, sare şi piper după gust
Preparare:
Fasolea neagră
se alege, se spală şi se pune la înmuiat
în apă călduţă,
de seara până dimineaţa. Dimineaţa se scurge apa, se adaugă apă
rece şi se pune la fiert la foc potrivit.
Când fasolea este fiartă se scurge şi se lasă să se
răcească.
Se desfac foile andivei şi, pentru a i se scoate amăreala se pune
pentru 15 minute în apă rece cu sare şi o lingură cu oţet. Se scot frunzele se
şterg şi se aranjează pe platoul pe care se va servi salata.
Frunzele de andivă rămase se toacă şi se pun într-un
bol.castravetele (curăţat sau nu de coajă) se taie bucăţi potrivire şi se pune în
bol peste andive. Ardeiul gras roşu se taie în fâşii lungi. Pe fiecare frunză
de andivă de pe platou se aşează câte o fâşie de ardei. Restul fâşiilor se taie
pătrate şi se pun în bol peste castravete. Se adaugă boabele de fasole neagră
fiartă, porumbul şi mazărea şi câteva fire de mărar verde. Se adaugă sare,
piper, ulei şi oţet după gust. Se amestecă şi se lasă câteva minute ca să se
pătrundă gusturile. Se adugă peste frunzele de andivă de pe platou, deasupra se
pun rondele de ceapă şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu