500 g ficat de porc
2 ouă fierte, tari
100 g unt
O ceapă uscată (şi câteva verzi, opţional)
Câteva bucăţele de kaizer
Câteva boabe de piper
Sare după gust
Preparare:
Ficatul, bucăţelele de kaizer, ceapa tăiată peştişor, piperul şi câteva bucăţele de unt se pun într-un vas
termorezistent
şi se dau la cuptor pentru circa 30 de minute.
Când ficatul este
gata, se lasă să se răcească.
Se pun în
blender (ficatul cu toate ingredientele),
se adaugă ouăle fierte şi untul şi se
mixează foarte bine,
până obţinem o pastă fină.
Se sărează şi dacă mai trebuie
se adaugă piper măcinat.
Se serveşte pe felii de pâine decorat cu măsline, roşii,
praz, ceapă, murături, etc.
Si eu de unde sa cumpar ficat de pork ca la mine nu gasesc? :)..raman la pateul cu ficatei de pui.Arata minunat! O primavara faina
RăspundețiȘtergere