1 kg
ciuperci
100 ml ulei
de floarea soarelui
100 ml oţet
de mere sau de vin
4-5 căţei de
usturoi
Câteva boabe
de piper
3 linguriţe
cu zahăr
2 linguriţe
cu sare
Mărar verde
Ceapă pentru
servit
Preparare:
Ciupercile
se curăţă şi se spală. Dacă sunt mici se lasă întregi, dacă sunt mai mari se
taie bucăţi potrivite.
Se pun
într-o cratiţă mai adâncă. Se adaugă usturoiul pisat, oţetul, uleiul, sarea,
zahărul şi piperul.
Se pune
cratiţa pe foc mediu şi se acoperă cu capac.
Când începe
să fiarbă se dă focul la mic şi se lasă 5 minute, după care se stinge focul, se
amestecă bine şi se lasă să se răcească bine.
După ce s-au răcit, se pun în
frigider pentru minim 4 ore, să se marineze.
Se servesc ca
aperitiv, cu mărar tocat şi ceapă.
Se pot
păstra până la 3 luni în frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu