Ingrediente:
3-4 biscuiţi
300 g smântână
O lingură cu fructoză sau zahăr pudră
2 kiwi
Zeama şi coaja de la ½ lime
Mure, zmeură, merişoare şi alte fructe congelate
3 linguriţe cu gelatină
Preparare:
Gelatina se pune la înmuiat în câteva linguri cu apă sau
lapte.
După 30 de minute gelatina se încălzeşte le microunde sau
pe baia de abur, până devine lichidă, fără însă a o fierbe. Smântâna se bate cu
mixerul la viteză mică.
Se adaugă fructoza,
zeama şi coaja de lime, apoi se toarnă gelatina în fir subţire
amestecând uşor cu telul.
Un bol se tapetează cu folie alimentară. Se toarnă puţină
smântână
apoi se aşează biscuiţi rupţi în bucăţele şi fructe.
Se pune alt strat
de smântână, apoi iar biscuţi şi fructe. Se termină cu un strat de smântână. Se
dă la rece pentru minim 2 ore, după care se răstoarnă pe un platou
şi se
decorează cu fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu