2 pere
2 linguri de
zahăr pudră
Un pahar de vin
alb
Un pahar de sirop
de afine
O steluţă de
anison stelat
Un baston de
scorţişoară
100 g cremă de
brânză
O limeta
Câţiva sâmburi de
fistic
Câteva fructe de
pădure
Preparare:
Perele
se curăţă
de coajă.
Vinul alb se pune la fiert cu o lingură de zahăr pudră, steluţa de
anason şi scorţişoara. Când a început să fiarbă se dă focul la mic şi se pun
perele. Se lasă perele să fiarbă acoperit, la foc mic circa 20 de minute, având
grijă să fie în permanenţă acoperite de lichid.
Se scot perele pe
o farfurie,
se lasă să se răcorească puţin şi se taie felii începând de la partea opusă
codiţei şi mergând până la jumătatea frucului (partea cu codiţa rămâne
nefeliată). Peste vinul în care au fiert perele se adaugă siropul de afine şi
când incepe din nou să fiarbă se pun perele numai cu partea feliată în lichid.
Crema de brânză
se freacă cu o lingură de zahăr pudră, zeama şi puţină coajă de limetă.
Pe o farfurie se
aşează crema de brânză, fisticul tocat grosier, perele, câteva fructe de pădure. Se pun câteva linguriţe cu siropul de afine în care au fiert perele
şi se presară cu coajă rasă de limetă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu