Ingrediente:
800
g de carne de porc ( de la gât, ceafă) (eu am folosit piept de pui)
Sare
şi piper după gust
2
ouă
2
linguri cu unt topit
Ulei
pentru prăjit
Pentru pastă:
2
ouă
2
linguri cu făină
2
linguri cu lapte
Sare
şi piper
Preparare:
Carnea
se trece de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă cele 2 ouă bătute spumă cu
sare şi piper.
Se amestecă foarte, foarte bine, bătând cu palmele de multe ori
în carnea tocată. Se fac pârjoale
rotunde, înalte de 1,5-2 cm care se aranjează pe un platou uns uşor cu puţin
ulei. Se lasă la frigider cam 2 ore.
Se
prepară o pastă din celelalte 2 ouă, făina, laptele, sarea şi piperul râşnit.
Se
omogenizează bine cu telul.
La
prăjirea acestor pârjoale se foloseşte tigaia de fontă tip grătar, cu striaţii.
Se înfierbântă foarte bine tigaia cu ulei. Pârjoalele se dau pe ambele părţi,
din abundenţă prin pasta de ou, făină şi lapte şi se prăjesc în tigaia încinsă,
câte 3 minute pe fiecare parte, până capătă o pojghiţă rumenă, cu striaţii de
la grătar. Se aşează într-o tavă şi se mai dau 15 minute la cuptor, să se
pătrundă.
Se
servesc cu diverse garnituri, salate sau murături. Eu le-am
servit cu rizoto şi salată verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu