Ingrediente:
Un
rasol de porc
300
g fasole “boambe”
2
cepe
2
morcovi
2-3
linguri cu ulei
O
lingură cu pastă de roşii
Sare
şi
Piper
Preparare:
Fasolea
se alege, se spală şi se pune la fiert. Când este fiartă pe jumătate se adaugă o ceapă tocată şi un morcov tăiat
feliuţe.
Rasolul
de porc se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert. Când fasolea
este aproape fiartă, se pune uleiul la încins şi se sotează puţin ceapa rămasă,
pînă devine sticloasă. Se adaugă morcovul rămas, dat pe răzătoare. Se sotează
împreună încă câteva minute, după care se adaugă pasta de roşii şi câteva
polonice cu fasole, cu tot cu zeamă. Se toarnă peste fasole. Se adaugă şi rasolul
de porc cu o parte din zeama în care a fiert acesta. Se lasa să scadă şi se
potriveşte de sare şi piper. Se serveşte cu murături după preferinţă. Eu am
ales castraveţi muraţi şi
gogoşari în oţet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu