½ kg cartofi
½ kg de păstăi (de preferință galbene, late și fără ațe)
2 linguri cu ulei
3-4 linguri cu smântână
O ceapă
O căpățână de usturoi
O legătură de mărar
Sare și piper după gust
Preparare:
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în
bucăți potrivite.
Păstăile se aleg, adică li se rupe vârful și codița și se
scot eventual ațele. Se rup în bucăți potrivite.
Cartofii și păstăile se pun la fiert în atâta apă
rece cu sare cât să acopere legumele.
Între timp, se curăță usturoiul și se pisează bine. Se face
un mujdei cu puțină apă.
Ceapa se curăță și se pune la călit în 2 linguri cu ulei.
Când devine sticloasă,
se adaugă cartofii și păstăile fierte. Se adaugă
smântâna
și se amestecă ușor, până începe să fiarbă. Când a început să fiarbă,
se adaugă mărarul tocat mărunt și mujdeiul de usturoi și se amestecă.
Se servește
fierbinte, cu mămăligă sau ca atare sau drept garnitură lângă friptură sau
pește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu