O limbă de vițel
Zarzavat de borș: ceapă, morcov, păstârnac, țelină
cartofi
suc de roșii
Verdeață: mărar, pătrunjel, leuștean
Borș de putină
Sare și piper după gust
Preparare:
Limba se fierbe și se curăță după metoda de aici. Se taie bucățele.
Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă
zarzavatul: ceapa tocată, morcovul, păstârnacul, țelina. Se adaugă și cartofii
tăiați cubulețe. Când zarzavaturile sunt aproape fierte se adaugă limba tăiată
fâșiuțe, sucul de roșii și borș după gust. Se adaugă mărar și pătrunjel tocat
și se mai dau câteva clocote. Se potrivește de sare și piper și eventual dacă
mai trebuie borș (depinde cât de acru mănâncă fiecare). Se oprește focul și
cine preferă pune leuștean tocat mărunt și acoperă oala. După 10 minute se
poate servi. Cine dorește, mai poate adăuga leuștean în farfurie în timpul
servirii.
*Cantitățile sunt la aprecierea și gustul fiecăruia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu